Kuvagalleria

Pitsikaupungin joulua vietettiin Raumalla 25.11.2022–7.1.2023. Kaupunki täyttyi jouluisesta ohjelmasta ja lukuisista tapahtumista. Kokonaisuudessa oli mukana myös uudenlaisia elämyksiä, kuten ensimmäistä kertaa Suomessa esitettävä Joulevangeeljum-musiikkinäytelmä ja lapsiperheille suunnattu Tammelan tonttumaa.

Kulkueen muodossa toteutettava spektaakkelimainen Joulevangeeljum täytti Vanhan Rauman kadut lauantaina 17.12. Joulevangeeljum-näytelmän käsikirjoitti ja ohjasi Arto Myllärinen. Sävellyksestä vastasi Lasse Heikkilä. Toteutuksessa oli mukana yhteensä yli 200 henkilöä.

”Lämmin kiitos hienosta joulunajasta ja elämyksistä, joita järjestettiin. Vieraamme olivat vaikuttuneita ja innoissaan. Itse tunsin suurta ylpeyttä hienosta Raumasta ja sen eteen tehdystä työstä.”

Lapsiperheille suunnattu tonttumaa rakentui Vanhan Rauman Tammelaan. Pihapiirin rakennuksista löytyi jouluisia koristuksia ja pihaa elävöitti tunnelmallinen valaistus. Viikonloppuisin Tammelan tonttumaassa järjestettiin tonttupolkukierroksia ja jouluisia askartelupajoja.

Raumalla järjestettiin myös Joultori sekä joulukoristeiden kirppis- ja kierrätystapahtumia. Lisäksi Kitukränniä koristi jälleen kuvataiteilija Jaakko Niemelän valo- ja ääniteos Suomen pienin joulukatu. Vähäraastuvankadun jouluisella kuusikujalla otettiin upeita jouluisia valokuvia.

”Kaupunki on onnistunut tänä vuonna todella hienosti joulukaupungin rakentamisessa. Joulutori, kuusikuja ja Tammelan tonttumaa aivan mielettömän hienoja ideoita ja toteutuksia kaikki! Upea tunnelma saatu luotua. Hienoa työtä!”

Lumen-valotaidetapahtuma toi valoa joulun jälkeiseen aikaan 31.12.2022–7.1.2023.