Infoa toimijalle

Rauma on kaupunki, jossa asuvat taitavat ja kaunosieluiset joulutontut. Tontut kutsuvat ihmiset mukaan Pitsikaupungin joulun taikaan.

Raumasta joulukaupunki -kokonaisuus on monivuotinen hanke. Tavoitteena on lisätä Rauman tunnettuutta joulukaupunkina, saada näkyvyyttä valtakunnallisesti ja kansainvälisesti sekä houkutella ympärivuotisesti lisää matkailijoita Raumalle.

Rauman joulua elävöittävät lukuisat mielenkiintoiset tapahtumat ja yhteinen jouluilme, johon kuuluvat satumaiset talot, tunnelmalliset lumitähdet ja lystikkäät tontut.

Pitsikaupungin joulu rakentuu vuosittain kaupungin, eri sidosryhmien ja kaupunkilaisten yhteistyönä.

Tällä sivulla voit tutustua joulukaupungin elämyksellistävään joulutarinaan ja sen tausta-aineistoon, joka on tarkoitettu paikalliselle toimijalle inspiraatioksi ja lähtökohdaksi omalle luovuudelle. Aineiston visuaaliseen ilmeeseen sekä ideoihin voi vapaasti tarttua ja viedä niitä eteenpäin luovasti omassa toiminnassa.

Pitsikaupungin joulun 2024 suunnittelu käynnissä

Pitsikaupungin joulua vietetään Raumalla jälleen 23.11.2024–6.1.2025. Tapahtumakokonaisuuden suunnittelu on käynnissä – tavoitteena on täyttää kaupunki lämpöisellä joulun taialla tänäkin vuonna. Pitsikaupungin joulu rakennetaan yhdessä, joten kannustamme innokkaita tekijöitä ilmoittautumaan ajoissa mukaan. 

Koko kaupungin ideapankki

Tänä vuonna kaupunkilaisilta ja muilta Raumasta kiinnostuneilta saatuja jouluisia ehdotuksia kerätään ideapankkiin, joka julkaistaan Pitsikaupungin joulu -sivustolla. Rauman kaupunki ei vastaa näiden ideoiden toteuttamisesta, vaan ne ovat kaikkien vapaasti hyödynnettävissä.

Jätä jouluinen ideasi sähköisellä lomakkeella: Pitsikaupungin joulun ideapankki

Ilmoita tapahtumasi Rauman tapahtumakalenteriin

Ilmoita Raumalla järjestämäsi joulunajan tapahtuma, tilaisuus, ohjelma, konsertti tai näyttely Rauman tapahtumakalenteriin osoitteessa rauma.fi/tapahtumat/ilmoita-tapahtuma/. Tapahtumatiedot tarkistetaan ennen julkaisua.

Hyvän mielen lisäksi Pitsikaupungin joulu elävöittää Rauman kaupungin aluetta ympärivuotisesti ja osallistaa myös paikallisia tekijöitä ja tahoja.

Missiona on, että Pitsikaupungin joulu on Suomen tunnetuin ja kaunein joulu. Visio on, että koko kaupunki tekee sen yhdessä.