Infoa toimijalle

Rauma on kaupunki, jossa asuvat taitavat ja kaunosieluiset joulutontut. Tontut kutsuvat ihmiset mukaan Pitsikaupungin joulun taikaan.

Raumasta joulukaupunki -kokonaisuus on monivuotinen hanke. Tavoitteena on lisätä Rauman tunnettuutta joulukaupunkina, saada näkyvyyttä valtakunnallisesti ja kansainvälisesti sekä houkutella ympärivuotisesti lisää matkailijoita Raumalle.

Rauman joulua elävöittävät lukuisat mielenkiintoiset tapahtumat ja yhteinen jouluilme, johon kuuluvat satumaiset talot, tunnelmalliset lumitähdet ja lystikkäät tontut.

Pitsikaupungin joulu rakentuu vuosittain kaupungin, eri sidosryhmien ja kaupunkilaisten yhteistyönä.

Tällä sivulla voit tutustua joulukaupungin elämyksellistävään joulutarinaan ja sen tausta-aineistoon, joka on tarkoitettu paikalliselle toimijalle inspiraatioksi ja lähtökohdaksi omalle luovuudelle. Aineiston visuaaliseen ilmeeseen sekä ideoihin voi vapaasti tarttua ja viedä niitä eteenpäin luovasti omassa toiminnassa.

Pitsikaupungin joulun 2023 suunnittelu käynnissä

Pitsikaupungin joulua vietetään Raumalla jälleen 25.11.2023–7.1.2024. Tapahtumakokonaisuuden suunnittelu on käynnissä – tavoitteena on täyttää kaupunki lämpöisellä joulun taialla tänäkin vuonna. Pitsikaupungin joulu rakennetaan yhdessä, joten kannustamme innokkaita tekijöitä ilmoittautumaan ajoissa mukaan. 

Tule esiintymään Joulutorille

Etsimme parhaillaan esiintyjiä ja ohjelman järjestäjiä Rauman Joulutorin lavalle 25.11.–24.12. Tämä on loistava tilaisuus saada näkyvyyttä ja tunnettuutta itsellesi tai ryhmällesi.

Esitykset voivat olla esimerkiksi teatteri-, musiikki-, laulu- tai tanssinäytöksiä – miksei myös tonttumaista runonlausuntaa. Jouluisia ohjelmaehdotuksia otetaan vastaan kaikilta, eikä aiemmalla esiintymiskokemuksella ole merkitystä. Huomioimme niin harrastelijat kuin aloittelevatkin ryhmät.

Esiintyjiä haetaan sähköisellä lomakkeella. Ilmoita itsesi tai ryhmäsi mukaan pikimmiten – toivomme runsaasti ohjelmaehdotuksia ja toteuttajia.

Joulutorin ohjelmahaku 2023

Joulevangeeljum-musiikkinäytelmään etsitään vapaaehtoisia

Joulevangeeljum-musiikkinäytelmä esitetään Vanhan Rauman kaduilla 15.–16.12. Mittavan kokonaisuuden onnistumiseksi tarvitaan runsaasti vapaaehtoisia tekijöitä mukaan ainutlaatuisen tapahtuman toteutukseen.

Kaikenlaiselle osaamiselle on tarvetta ja jokaiselle löytyy varmasti tehtävää. Vapaaehtoisia tarvitaan esimerkiksi puvustukseen, kahvitusten ja ruokailujen järjestämiseen, liikenteenohjaukseen ja lavarakenteiden pystyttämiseen. Myös kuoro-, laulu- ja tanssikohtauksiin etsitään taidokkaita kokoonpanoja.

Jouluevangeeljum-musiikkinäytelmä syntyy vahvoista tunteista, lämpimästä tunnelmasta ja ennennäkemättömästä taiteesta. Ilmoittaudu mukaan mahdollisimman pian!

Joulevangeeljum-musiikkinäytelmä: haku vapaaehtoisille tekijöille

Koko kaupungin ideapankki

Tänä vuonna kaupunkilaisilta ja muilta Raumasta kiinnostuneilta saatuja jouluisia ehdotuksia kerätään ideapankkiin, joka julkaistaan Pitsikaupungin joulu -sivustolla. Rauman kaupunki ei vastaa näiden ideoiden toteuttamisesta, vaan ne ovat kaikkien vapaasti hyödynnettävissä.

Jätä jouluinen ideasi sähköisellä lomakkeella: Pitsikaupungin joulun 2023 ideapankki

Ilmoita tapahtumasi Rauman tapahtumakalenteriin

Ilmoita Raumalla järjestämäsi joulunajan tapahtuma, tilaisuus, ohjelma, konsertti tai näyttely Rauman tapahtumakalenteriin osoitteessa rauma.fi/tapahtumat/ilmoita-tapahtuma/. Tapahtumatiedot tarkistetaan ennen julkaisua.

Hyvän mielen lisäksi Pitsikaupungin joulu elävöittää Rauman kaupungin aluetta ympärivuotisesti ja osallistaa myös paikallisia tekijöitä ja tahoja.

Missiona on, että Pitsikaupungin joulu on Suomen tunnetuin ja kaunein joulu. Visio on, että koko kaupunki tekee sen yhdessä.