Kuvagalleria 2023

Pitsikaupungin joulua vietettiin Raumalla  25.11.2023–7.1.2024. Savilanpuiston ja Vähäraastuvankadun kuusikujan valaistukset ovat päällä 13.1.2024 asti.

Rauman Joulutori, Savilanpuiston valaistukset, Joulevangeeljum-musiikkinäytelmä ja Tammelan tonttumaa olivat Pitsikaupungin joulun 2023 suurimpia toteutuksia. Näiden ohella kaupungissa saatiin nauttia lukuisista muista joulutapahtumista.

Rauman Joulutorin herkullinen ja elämyksellinen tapahtumakokonaisuus ihastutti kävijöitä Vanhan Rauman maailmanperintökohteen sydämessä. Rauman kaupunki panosti vuonna 2023 erityisesti Joulutorin näyttävyyteen, kokonaisuuden kehittämiseen ja tunnelmalliseen toteutukseen.

Savilanpuistossa nautittiin valoloistosta. Puiston 14 puuta valaistiin lämpimän sävyisillä valonauhoilla. Lisäksi puistoalueelle sijoitettiin valaistut enkelinsiivet sekä kaksi suloista valopeuraa.

Kitukränniä koristi jälleen kuvataiteilija Jaakko Niemelän valo- ja ääniteos Suomen pienin joulukatu.

Torilta Tammelan tonttumaahan johdattava Vähäraastuvankadun kuusikuja sai jälleen ylleen upean valokattoverhon.

Tammelan tonttumaa ja sen tunnelmallisesti valaistu pihapiiri ihastuttivat kaikenikäisiä kävijöitä Vanhan Rauman Tammelassa 2.1. asti. Tonttumaassa pääsi kurkistelemaan tonttujen salaisiin piilopaikkoihin ja kellareihin. Lapsille järjestettiin myös tonttukierroksia, lyhtyseikkailuja ja jouluisia askartelupajoja.

Sisätiloissa toimi joulukoristeiden vaihtotori ja nuorten kesäyrittäjien Piparipaja-kahvila. Myös joulupukin työhuonetta pääsi ihastelemaan Tammelassa.

Kulkueen muodossa toteutettava Joulevangeeljum-musiikkinäytelmä täytti Vanhan Rauman kadut perjantaina 15.12. ja lauantaina 16.12. Kenraaliharjoitusta ja kolmea esitystä oli seuraamassa yhteensä noin 8000 katsojaa.

Esiintyjäkaartissa oli noin 300 henkilöä, ja näytelmän tuotannossa oli mukana yli 80 taustahenkilöä. Näytelmän on käsikirjoittanut Arto Myllärinen ja säveltänyt Lasse Heikkilä. Ohjauksesta vastasivat Arto Myllärinen ja Ani Hassinen.